zaterdag 11 mei 2013

2012 - 4 Caspe en Chiprana, Meer monsters en MacGyver

Meer, meer , meer, even pauze en voetbal

Het volgende stuk schreef ik voor onze (mei)vakantie:

"De vangstverhalen zijn zeker nog niet afgelopen, maar eerst nog even wat anders. Een compleet nieuwe ervaring is om met 3 meiden, ter ere van de 50e verjaardag van mijn lieftallige echtgenote  op vakantie te gaan. Dus, vrouw en 2 potentiële schoondochters en natuurlijk mijn beide boys. Ik geloof dat ik de afgelopen dagen wel 12 modeshows heb moeten doorstaan. Los van de koffers die toch echt te zwaar zijn als je alles meeneemt (huh? krultang?).
Alle vooroordelen hierover zijn gewoon waar en erger. Wat verlang ik op zulke momenten naar een kerelstrip naar Spanje. Bij wijze van spreken gewoon genoeg schone onderbroeken in de koffer en voor de rest van de week hetzelfde (steeds erger naar vis ruikende) kloffie aan, klaar! Maar goed, tijd dat we in het vliegtuig naar de zon zitten. Om prijstechnische redenen vertrekken we vanaf Frankfurt, Egypte here we come (samen met mijn nieuwe foto/filmcamera die ook weer (tot 10 meter) onderwater kan filmen. Benieuwd wat we tegenkomen."

Dugong 
Inmiddels weer teruggekeerd van een geweldige vakantie. Heerlijk weer, een prachtige zee en het mooiste rif tot nu toe, in de baai van Abu Dabbab, in de buurt van Marsa Alam. In feite heeft ook dat met vissen te maken. Ik vang ze graag, eet ze graag en ik bekijk ze graag. Liefhebbers verwijs ik dan ook graag naar de filmpjes die ik op het internet gezet heb. Klop maar eens ennagrubmeel in Google in. De laatsten zijn o.a. van een dugong en een murene of morene (zeg het maar). De eerste is een raar en absoluut niet schuw zoogdier, een soort zeekoe die de zeebodem afgraast. Kan tegen de 500 kg worden, als je zoiets maar niet per abuis aan je haak krijgt...
Maar ook zo'n morene of murene, of ook wel moeraal genoemd, zou een heel gevecht opleveren met die grote bek met tanden.

Even weer de knop omdraaien en terug naar het vangen van vissen. Het aftellen voor de volgende trip is al weer begonnen. Nog ruim 19 weekjes, ofwel 137 dagen, ofwel 3288 uur. Da's zo voorbij.

Exra foto's en filmpjes

Deze blog bevat extra veel foto's en filmpjes. Ook omdat we even hebben moeten afkicken van de blogs. Hiermee maak ik dat naar de trouwe lezers toe, hopelijk weer een beetje goed.

Eerst weer Gerrit met een prachtige vis, toen ik en toen weer Gerrit. Wat die laatste dril betreft, deze overtrof qua spanning en sensatie, maar vooral lol alle vorige drils, Geen gierende molens deze keer, maar krijsende exemplaren. Zelfs waterkoeling was noodzakelijk. Geen kromme hengels, maar bijna platte hengels. Je hoort duidelijk het gekraak van de toppen.....Het uiterste werd zowel van het materiaal als van Gerrit gevraagd. Zelfs Ron moest met gevaar voor eigen leven (ahum, dit is iewat overdreven) met een doortastende middelgreep voorkomen dat Gerrit door de vis in de diepte van de Ebro gesleurd werd.

                    Kijk en geniet!

Naast de video ook nog wat fotoos:

Waterkoeling van de molen

Tevreden blik, hij is er bijna!!

Net geen 2 meter, wat een vechter!

Mooi licht gekleurd exemplaar

Kan het mooier?
We bleven meer en meer vangen en keerden ook nu tevreden huisjewaarts. Deze avond zou het Nederlandse elftal zijn eerste kunsten vertonen. De verwachtingen, ook wat dit betreft, waren hoog gespannen. In feite kon die beker ons niet meer ontgaan....
Hier nog optimisme

Thierry en ik zaten er helemaal klaar voor.
Aan m'n handbewegingen is nog te zien dat ik bezig ben met een professionele uitleg van een tactische vooranalyse.

Tijdens de wedstrijd in slaap gevallen
dat zegt genoeg....
 
Opnieuw een fijne visdag. 

Ook al nam de wind iets toe, waardoor er een aardige kabbel op het water kwam te staan, bleven we maar doorvangen.
De karpers en meervallen wisselden elkaar bijna synchroon af.


Ook dubbele drils en dubbelvangsten. Geweldig als meerdere personen tegelijk staan te draaien.
De ontspannen koppies maakt duidelijk dat het visplezier meer en meer toenam en zeker niet verveelde.
Regelmatig krijg ik die vraag: "Zo'n 8 uur aan dat water zitten, verveelt dat niet?"
Antwoord: "Neeeee!!"
"En dat doe je dan een hele week achter elkaar?"
Antwoord: "Ja! Liever nog 2 of 3 weken of ....."


En da's nu het mooie van onze visvriendengroep. Blij met iedere vangst, groot of klein. Blij voor elkaar als er gevangen wordt. Ook de nieuwelingen Ben en Nick zullen dat in september 2013 ondervinden en als trouwe bondgenoten in de groep worden opgenomen.



Opnieuw voetbal (wedstrijd 2 van onze jongens)
We beschouwden wedstrijd 1 van de oranje jongens als een uitglijder. Nu waren ze warm gedraaid en zouden zich op het veld écht als kampioenen gaan gedragen.
Omdat de wedstrijd aan het einde van de middag zou beginnen, hielden we iets eerder op. Er was immers ook alweer genoeg gevangen.
We zaten er weer verwachtingsvol helemaal klaar voor, knabbels op de tafel, biertje bij de hand en op het terras, o.a. op de luie schommelbank, eerst nog even de tactische voorbespreking

Begin van de wedstrijd. Spannend! Tussendoor buiten even een peukie doen. Zoals al eerder gezegd, binnen wordt er niet gerookt.

Bert, onze fotograaf, maakte ondertussen wat buitenplaatjes. De wedstrijd was toch waardeloos. Ook wedstrijd 2 werd verloren.
Er bloeide veel in de tuin. Daar was beter naar te kijken dan de verwende voetbalmannetjes die, zo blijkt nu wel, hun hoofd bij hele andere zaken hadden. De één die het met de vrouw van de ander deed. Die weer een vriendin was van de vrouw van die, enzovoort.
Ik kan het allemaal niet meer bijhouden, vissen is tenslotte ook veel leuker!






















Lekker alweer vissen

Het 2e voetbaldrama werd weer vlot vergeten. Op tijd op om het ochtendritueel te regelen. Thierry weer als vaste begeleider van Ron mee naar het basiskamp. Tijd om de hengels weer te pakken!

Veel tijd om bij het water het slaapzand uit de ogen te wrijven was er niet. Beet op de meervalhengel, Thierry's beurt. Spanning, adem inhouden, even wachten, woeste blik, concentratie, ja staat strak en pats aanslaan. Ook deze hang weer.
Thierry, toch echt geen kleine jongen met, op z'n Gronings gezegd "aams as poaskestoet'n", wist niet wat ie nu weer aan de hengel had bungelen. Deze knaap probeerde er toch echt serieus werk van te maken. Hoorde ik daar iemand zelfs zeggen dat dit beter was dan sex?
Alweer zo'n prachtige dril die Thierry weer aardig wat blauwe plekken in z'n lies opleverde. Uiteraard wil niemand een "Pussy" zijn en het voorbindding van Ron gebruiken.

Geniet van het filmpje!


En natuurlijk ook nog wat begeleidende foto's.
Kan ie nog krommer?

Binnen! Net geen 2 meter.

Wiegen als een baby

Gezond en wel weer terug naar z'n element


Na Thierry mochten Bert, ik en vervolgens Gerrit onze kunsten weer vertonen. Bijgaand weer wat plaatjes met de bijbehorende verhaaltjes.








 Hier verliest Bert z'n vangst, dus geen showtime







Alweer een 30-er













Drillen voor mij, kijk ook eens hoe strak ons zonnescherm staat

Meervalvoer, je zou het niet zeggen...

Bingo voor Gerrit

 Is dit een wurggreep?

                                                                Zo ligt ie beter

Uit eten

Die avond hadden de koks vrijaf. Even lekker uit eten op het grote plein midden in Caspe. Heel gezellig druk, midden tussen de Spaanse bevolking. Het smaakte weer prima met mooi zicht op de fraaie Spaanse signorita's....

 Een mooie Spaanse serveerster heeft alle aandacht

 Nog steeds aandacht voor haar..., komop heren, fatsoen!

                                        Nu toch maar aandacht voor het eten, heerlijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten