woensdag 27 maart 2013

2009 - 5 Afsluiting Caspe 2009

En Caspe 2009 liep ten einde.

In het begin nog witte snoeten en aan het einde stoer gebruind. Heerlijke ervaringen rijker, meer vis dan ooit tevoren, iedereen happy. Nog een dag en de koffers konden gepakt worden.
Het water weer op richting blikjesboom, nu gebombardeerd tot onze favoriete plaats. Natuurlijk, ondanks een licht stijgende waterstand, zaten de karpers er nog en kregen we regelmatig een flinke tik op de meervalhengel. Ondanks diverse aanslagen helaas toch steeds gemist. Pech voor Bert die ook nu beneden de 150 bleef hangen.

Scheisse

Alex kreeg op een gegeven moment telefoon en vloekte flink in het Duits, scheisse!!! Tegen alle afspraken en waarschuwingen in waren de 2 Duitste knapen (zie eerdere blogs en de BBQ) met hun bootje naar Escatron gevaren en zaten halverwege de terugreis zonder benzine. Ze moesten maar naar de kant peddelen en met hun benzinetankje een kilometer of 10 sjouwen om weer sprit te krijgen, wat een dommerds. We hebben ze later ook niet weer gezien en ze schijnen met ruzie en frustratie vanwege de matige vangst uit elkaar gegaan te zijn. Ook nu na jaren meervallen ben ik nog steeds van mening dat vissen zonder goede gids bijna niet te doen is. Soms staat het water tot aan de nok, soms is het zo ver gezakt dat de vissen bijna op het droge liggen te happen. Er is dan alleen nog maar te vangen op de wijze en de plek die alleen de echte goede gidsen weten.

Hier nog een impressie (inlcusief de teruggevonden foto's van de meerval van de dag daarvoor) en even een uitleg over de foto met de naam "truc met de duim". Karper is een sterke vis die heel wat kan hebben. Even rustig poseren voor de foto is er dan meestal ook niet bij. Van Alex hadden we de truc met de duim geleerd. Stop je namelijk een duim in z'n mond, begint ie rustig te sabbelen (echt waar) en is stil als een blije baby. Het werkt zelfs bij een piercing, als ie moet dienen als lokker voor de meerval. Bekijk op je gemak alle karpervangsten van de afgelopen blogs nog maar een keer en het zal je opvallen dat zich in de meeste muilen een sappig duimpje bevindt. Gelukkig hebben karpers geen tanden.
Ik blij met deze knoepert

Ware liefde

Truc met de duim
Zijn naam is ......


Doe mij maar een biertje! Zie je 'm vliegen?

39 graden. Minder warm in de schaduw
Johan op de karper en alle rommel
 hebben we keurig opgeruimd!


Alwéér eentje
Even in het chloor weken
Palmen rond het zwembad
Schluss fur heute. Alweer een gezellige geslaagde dag en helaas, hij en het hele visgebeuren, zaten er op. Met een brede smile, maar ook met een triest gevoel dat het alweer voorbij was richting camping.

Onderweg namen Henk en ik nog een frisse duik in het zwembad.


Bij de bungalow namen we de week met elkaar door en vergeleken het met het vissen bij de delta. Caspe gaf meer vis, geen tot minder steekbeesten, mooiere vistijden, meer vismogelijkheden, vissen vanaf de kant en vanuit de boot, dus stond wat ons betreft ruim voor op punten. Geen delta meer voor ons dus. Jammer voor Ron van Roned en de 2 MM's. Qua prijsverhouding blijkt de delta wel goedkoper te zijn, ik kom daar later nog op terug.

Heerlijk
Operatie chicken
Deze laatste avond werd er gegeten op de camping en we hadden zoals altijd na een lange dag op het water ferme trek. Tot onze grote verrassing stond er versgebraden kip op het menu. Joep gaf aan dat ie wel een hele kip op kon. Natuurlijk is dat er om vragen en hebben we dat voor hem (en trouwens ook voor mezelf) besteld. Ging er prima in! Nog een afzakkertje en op naar de zeltplatz van Alex. We hadden immers nog wat af te rekenen aan eet- en drinkerij en meer van dat soort zaken.

Afrekenen met Alex

Wat staat er op de foto/films?
Zoals iedere dag was het druk bij Alex. Hij had alle weer prima onder controle. Hij tapte z'n biertjes, had samen met Apache Rico (ook wel Winneone genoemd omdat Winnetwo er al was) de restanten van het avondeten alweer opgeruimd en was vriendelijk en oprecht spontaan tegen alle vissers. Er waren overigens meerdere gidsen, strak geleid onder zijn hoede die groepen bedienden en vissers die alleen materiaal en een boot hadden geregeld.
Nog even een dartbord uitproberen (Henk en Joep zijn de goeisten) en zaken doen met Alex.
Samen darten
De dartchamps bleven over
We kregen een aardige (lees behoorlijke) rekening. Naast de maaltijden en de gedronken biertjes moest er nog meer worden afgerekend. De prijzen van de zakken met pellets logen er niet om, € 60 per zak. We hadden geen idee, maar schenen er vooral in Escatron toch aardig wat doorheen gejast te hebben. Ook kwam er een lijstje te voorschijn waar alle verbruikte haken, onderlijnen, het lood en nog meer van dat soort zaken op vermeld stonden. Ook die werden met Duitse precisie in rekening gebracht. En dat totaalbedrag viel ons toch wat tegen (ik meen € 120 p.p). Mmm, een volgende keer toch even opletten en de gids eventueel manen om wat kalmer aan te doen met vooral voeren met pellets.

Toch...Caspe was een succes. En dan wil je aan het einde eigenlijk niet dat het al afgelopen is. Wat een week. Geen drup regen. Temperaturen tussen de 33 en 39. Prima sfeer, prima vis. En eerlijk gezegd mis je je vertrouwde thuisplek, vrouw, kinders en vrienden natuurlijk ook best heel erg (durven we eerlijk toe te geven, sterk spul dat Fishermanfriends).

We wisten eigenlijk nu al direct dat die 2e keer zou komen. Weer 2 jaar wachten? Dacht het niet!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten